hirdetés
hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

A Wiha speedE® – forradalom a kéziszerszámok piacán!

2019-02-28

Egy csavarhúzó? Nem, speedE®! – A világ első elektromos hajtású kéziszerszáma, amely igazi forradalmat jelent a villanyszerelők munkájában. A Wiha speedE® csavarhúzó gyors és hatékony munkavégzést, valamint maximálisan biztonságos munkavégzést tesz lehetővé – mind az anyag, mind a felhasználó szempontjából.

wiha_1_250A csavarhúzó belsejében egy kis elektromos motor kapott helyet, amely lehetővé teszi csavarok behajtását meglévő furatokba, max. 0,4 Nm nyomatékkal. Ennek az értéknek az elérésekor a rásegítés automatikusan kikapcsol, és a csavar végső meghúzását „analóg módon”, kézi erővel hajthatjuk végre – a teljes irányítás megőrzésével 8 Nm-es nyomatékig vagy ütközésig, mint a hagyományos csavarhúzók esetében.

A speedE® lehetővé teszi, hogy a behajtó és kicsavaró műveleteket ne csak megfelelő pontossággal, hanem legalább kétszer olyan gyorsan végezze el, mint a hagyományos kéziszerszámok esetében. A direkt erre a célra kifejlesztett precíz, erőátvitelt-szabályozó elektromos mechanizmus a nyomatékszabályozással együtt megbízható támogatást nyújt, különösen nagy pontosságot igénylő csavarozási műveletek során.
wiha_2_250A nehezen elérhető vagy rosszul megvilágított helyeken végzett munkálatokat egy integrált LED-lámpa teszi könnyebbé, amely pontosan megvilágítja a csavart és a munkaterületet.
A 18500-as típusú újratölthető akkumulátor lehetővé teszi akár 800 csavaros rögzítés végrehajtását, amelynek köszönhetően a felhasználó akár több napig is használhatja a szerszámot anélkül, hogy azt fel kellene tölteni.

Egy fogással egyszerre három csavarozási lépés végezhető el:
– gyors elektromos üzemmódú csavarbehajtás,
– 0,4 Nm-es meghúzási nyomatékhatárolás az érzékenyebb anyagok védelme érdekében (azaz integrált anyagvédelemi funkció 0,4 Nm-es értéknél aktiválódik),
– kézi rögzítés egy finom mozdulattal.
Minden Wiha VDE slimBits bitfej kompatibilis a speedE® csavarhúzóval, ami alkalmassá teszi a szerszámot a feszültség alatti munkavégzésre.
(X)

https://lp.wiha.com/speede/?L=hu

wiha_3_1346