Hírek-aktuális

 

 

 

AUTOMOTIVE HUNGARY – 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

2019-09-12

2019. október 16–18. között újra megnyitja kapuit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a magyar és közép-kelet-európai járműipart bemutató komplex fórum, ahol az autógyártás teljes spektruma jelen van, a formatervezéstől a gyártásig, lehetőséget teremtve a meglévő kapcsolatok ápolására és új üzleti kapcsolatok építésére.

au_hu_434Az AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás első alkalommal hét éve azzal a céllal került megrendezésre, hogy a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig az ipar szakmai szereplői találkozhassanak egymással. A találkozások, együttműködések talán még sosem voltak annyira fontosak az iparágban, mint a napjainkban zajló digitális forradalom alatt. Az IoT olyan szinten alakítja át a vásárlói szokásokat, a gyártást, a gyártók és beszállítók közötti információáramlást, hogy ezek a folyamatok egyedül már nem menedzselhetők. Az autóipar szereplőinek még szorosabban kell együttműködniük az oktatási- és kutatóintézetekkel, hogy ne maradjanak le a fejlesztésekben.
A kiállítás ismerteti a járműiparra jellemző ágazati mátrixot, amelyben megtalálhatók az elektronika, a számítástechnika, a szoftver-, a gép-, a műanyag- és a vegyipar, valamint a kompozit ipar egyes elemei. Az autógyárak mellett bemutatja az alkatrészgyártókat, a gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselőit, a gépjárműipari egységek és rendszerek, az üzemi gyártó berendezések gyártóit, forgalmazóit, a rendszerintegrátorokat, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselőit.
Tavaly 30 országból 10 000 járműipari szakember érkezett a kiállításra, ahol 15 ország 225 kiállítója mutatkozott be. A 4 magyarországi autógyárAudi, Mercedes, Opel és Suzuki – mellett számos, a saját területén meghatározó cég volt jelen kiállítóként, TIER1-es, TIER2-es és TIER 3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai várták a látogatókat. A látogatói összetételről és elégedettségről elmondható, hogy az érdeklődők 63%-a döntéshozó vagy részt vesz a döntéshozatalban, és a tavalyi látogatók 80%-a tervezi, hogy idén is ellátogat a rendezvényre.
Az esemény mögött széleskörű szakmai és állami támogatás áll, ami magas színvonalú szakmai programok megvalósítását teszi lehetővé. A kiállítás szakmai partnerei a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A kiállítás fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
A tervezett programok között idén is szerepel több témájú mérnöki továbbképzés, MAGE – HIPA B2B beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett TechTogether verseny. A Portfolio és a MAGE Ipar 4.0 konferenciát rendez a kiállítás ideje alatt többek között a digitalizáció, a fejlesztési projekt tervezése és megvalósítása, a smart factory, a horizontális és vertikális integráció tematikája köré. Sor kerül a Külgazdasági és Külügyminisztérium hazai és külképviseletének, Baden-Württemberg Gazdasági Minisztériumának és az am-LAB Digitan Innovation Hub konferenciájára, ahol szó esik majd többek között a német autóiparról, a Volvo-ról, mint kiemelkedő globális autógyártóról, a robotokkal való munkáról.
Mindenképpen érdemes tehát ellátogatni az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításra, amely lehetőséget teremt a meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartásra, az újakkal történő kapcsolatépítésre, a munkaerő-toborzásra, a konkurencia megismerésére, az új értékesítési csatornák és piaci lehetőségek felismerésére, az aktuális és jövőbemutató trendek feltérképezésére.

Regisztráció az ingyenes belépésért: http://automotivexpo.hu/en/elektroinstallateur
www.automotivexpo.hu

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea