Hírek-aktuális

 

 

 

Három kategóriában is díjazott lett az ODOO

2012-10-04

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem fiataljaiból álló csapat a 18 nemzetközi résztvevővel megrendezett madridi Solar Decathlon Europe versenyen, ahol saját tervezésű szolárházukkal, az ODOO-val képviselték Magyarországot. Az ODOO-csapat a régióból elsőként vehetett részt az energiahatékonyságot és zöldtechnológiát népszerűsítő megmérettetésen, és három kategóriában is díjat nyert.

odoo_csapat_640A szeptember 29-én zárult versenyen tíz különböző szempont alapján értékelték a szolárházakat, így minden nap más és más zsűri kereste fel a csapatokat és végzett ellenőrző méréseket. A magyar csapat három kategóriában is kiemelkedően teljesített.

A mérnöki és szerkezeti megoldások kategóriában megszerzett második helyezés azt igazolja, hogy mindazt, amit az ODOO-csapat eltervezett, sikerült megvalósítania. A komfort kondíciók területén is sikerült a lehető legjobb formába hozni a házat: a második legjobbnak bizonyult a nemzetközi mezőnyben, amihez a főtámogató Siemens által biztosított Synco rendszer is nagyban hozzájárult. A Synco 700 segítségével valósulhatott meg, hogy a házban megfelelő hőmérsékletű, páratartalmú, légminőségű lakóteret sikerült biztosítani. Ugyanígy szerepe volt a rendszernek az ODOO-csapat energiahatékonyság kategóriában elért harmadik helyezésében.

A fenntarthatóság és a belső design kategóriákban különdíjat nyertek a műegyetemisták. A belsőépítészeti kategóriában elért sikerhez jelentősen hozzájárultak az Osram jóvoltából beépített LED-megoldások.

Az internetes közönségszavazáson az ODOO-ház a negyedik legnépszerűbb lett.

ODOO

Solar Decathlon Europe